Tribolex    Expertise, ervaring en creativiteit

 

Waarom Tribolex?

 

Trainingen en cursussen kunt u via verschillende bronnen verkrijgen. In het nederlandse taalgebied zijn diverse organisaties actief die trainingen aanbieden op hetzelfde vakgebied als Tribolex. Ook productleveranciers en brancheorganisaties bieden trainingen aan. Waarin verschilt het aanbod van Tribolex met dat van andere aanbieders?

Onafhankelijkheid

Bij trainingen van leveranciers of brancheorganisaties is sprake van een bepaald referentiekader. Productleveranciers zien trainingen vaak als middel tot klantenbinding, brancheorganisaties conformeren zich in hun aanpak aan de heersende visie binnen de branche. Dat behoeft een goede training niet in de weg te staan. Het beperkt echter wel de mogelijkheid van de docent om in alle vrijheid de manier van onderwerpbehandeling te kiezen.

Bij Tribolex bepaalt ù de inhoud. Tribolex houdt zich bezig met het samenstellen van opleidingen en heeft als doel: dat zo goed mogelijk doen - zonder randvoorwaarden die de inhoud inperken - tenzij door de opdrachtgever aangegeven.

Deskundigheid

Bij Tribolex werken mensen die een hoge mate van praktische ervaring, theoretische achtergrondkennis en het vermogen om kennis over te dragen in één en dezelfde persoon combineren. Met name de brede achtergrondkennis onderscheidt Tribolex docenten. Te vaak is de kennis van docenten beperkt tot òf kennis van smeermiddelen òf van materialen en constructies. Tribolex docenten beschikken over beide - en zijn daardoor in staat een veel bredere kijk op zaken over te brengen dan een docent die slechts het vakgebied beheerst maar zich daar buiten beperkt weet in zijn of haar kennis.

Creatief maatwerk

Tribolex biedt geen standaardopleidingen aan. Die zijn er voldoende en ook van goede kwaliteit. Tribolex levert maatwerk. Daar zijn wij goed in. Voor standaardopleidingen verwijzen wij u graag naar organisaties die op dat gebied hun sporen hebben verdiend, bijvoorbeeld:

In gevallen waar dergelijke organisaties niet kunnen leveren waar u behoefte aan heeft, zijn wij u graag van dienst. En omdat u niet meer krijgt dan u nodig heeft, vallen de kosten meestal mee. Zie dat als onderdeel van ons specialisme. Dat doen wij ook.